У 2023 році зафіксована рекордна кількість смертей гуманітарних працівників: в ООН закликають вжити заходів

У 2023 році зафіксована рекордна кількість смертей гуманітарних працівників: в ООН закликають вжити заходів

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 10:56  •  11960 перегляди

Read in English

У 2023 році загинуло 280 співробітників гуманітарних організацій у 33 країнах світу. ООН закликає вжити заходів проти порушень та безкарності щодо цивільного населення.

У 2023 році  в 33 країнах світу загинуло 280 співробітників гуманітарних організацій, які працювали в зонах конфліктів. Минулий рік став найсмертоноснішим в історії світової гуманітарної спільноти. Про це йдеться у заяві Управління ООН з координації гуманітарних питань (UNOCHA) з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, кількість смертей гуманітарних працівників у 2023 році була на 137 відсотків більша, ніж у 2022 році -тоді загинули 118 працівників.

Зазначається, що понад половина із них загинули у перші три місяці бойових дій у секторі Гази.  З жовтня тільки в самому анклаві  було вбито понад 280 співробітників гуманітарних організацій. 

В UNOCHA припускають, що, ймовірно 2024 рік буде ще більш смертоносним. Станом на 7 серпня, згідно з попередніми даними, загинули 172 гуманітарних працівника. 

"Сьогодні ми знову вимагаємо від людей, які стоять при владі, покласти край порушенням проти цивільного населення і безкарності, з якою відбуваються ці жахливі напади", - заявила виконувачка обов'язків заступника Генерального секретаря з гуманітарних питань та координаторки надзвичайної допомоги  Джойс Мсуя. 

Нагадаємо 

Сьогодні, 19 серпня, світ відзначає Всесвітній день гуманітарної допомоги

З початку повномасштабного вторгнення  в Україні через атаки росії понад 50 гуманітарних працівників загинули або були поранені. За цей час армія рф  завдала понад 60 авіаударів по гуманітарних складах.