США: заяви Путіна про "провокацію" України в Курській області перебільшені

США: заяви Путіна про "провокацію" України в Курській області перебільшені

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 00:24  •  22620 перегляди

Read in English

Держдеп США вважає перебільшенням слова Путіна про 'провокацію' України в Курській області. США підкреслюють, що Росія порушує територіальну цілісність України з 2014 року, і дії ЗСУ не порушують обмежень на використання американської зброї.

Росія ще з 2014 року порушує територіальну цілісність і суверенітет України, тому слова Путіна про те, що "Україна створила масштабну провокацію" у Курській області "є перебільшенням". Із такою заявою виступив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає УНН.

Деталі

"Я бачив заяву від російського керівництва. Це дещо забагато з їхнього боку – називати це провокацією, оскільки РФ порушує територіальну цілісність і суверенітет України з 2014 року", – наголосив Міллер.

Він зазначив, що дії України в Курській області не порушують обмежень США на використання американської зброї, яка постачається Києву. За його словами, українці не повідомляють заздалегідь про свою тактику, що "не є дивним, адже це їхня війна".

Міллер підкреслив, що Сполучені Штати надають Україні необхідне озброєння, а також консультують у низці питань.

Посадовець додав, що щодо щоденних ударів "іноді відбувається комунікація з українською стороною, а іноді – ні", наголосивши, що ЗСУ самостійно ухвалюють відповідні рішення.

Міллер прокоментував інцидент з безпілотниками на ЗАЕС9 квітня 2024, 00:28 • 107312 переглядiв