Справу одного з братів Мамонів, яких підозрюють у наведенні ракети на Грозу, передали до суду

Справу одного з братів Мамонів, яких підозрюють у наведенні ракети на Грозу, передали до суду

Київ  •  УНН

2 серпня 2024, 12:42  •  18591 перегляди

Read in English

Завершено розслідування щодо колишнього українського правоохоронця, який перейшов на бік рф під час окупації Куп'янська. Йому загрожує довічне ув'язнення за держзраду та колабораціонізм.

Спецрозслідування стосовно колишнього українського правоохоронця Дмитра Мамона, одного з підозрюваних у наведенні ракети на село Гроза, який перейшов на бік ворога і допомагав окупантам під час захоплення Куп’янська, завершено, передає УНН із посиланням на прокуратуру Харківської області.

"... затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 23-річного колишнього поліцейського за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, влітку 2022 року під час окупації Купʼянська обвинувачений, будучи діючим правоохоронцем, добровільно перейшов на бік ворога. Він став "и. о. инспектора дорожно-патрульной службы группы дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения" у так званому "Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области". Зрадник ніс службу на російських блокпостах, під час якої безпідставно зупиняв та вилучав автомобілі у цивільних громадян.

Згодом він обійняв нову посаду та став "инспектором (дорожно-патрульной службы) взвода №1 отдельной роты ДПС Государственной инспекции безопасности дорожного движения".

За роботу на рф зрадник щомісячно отримував 45 тисяч російських рублів.

Перед деокупацією Харківщини обвинувачений втік на територію рф. З лав Національної поліції України його звільнено.

Зрадника судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді Харкова. За вчинене чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.

Додамо

Стосовно рідного брата обвинуваченого, який у минулому також був українським правоохоронцем, обвинувальний акт направлено до суду в листопаді минулого року. Йому також інкриміновано держзраду.

Нагадаємо, раніше правоохоронці встановили причетність обох братів до російського ракетного удару по с. Гроза Куп’янського району 5 жовтня 2023 року.