Щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП) відкрито справи, 26 отримали вироки - СБУ

Щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП) відкрито справи, 26 отримали вироки - СБУ

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 15:06  •  11325 перегляди

Read in English

З початку повномасштабної війни відкрито провадження щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП). 50 з них повідомлено про підозру, 26 отримали судові вироки.

З початку повномасштабної війни відкрито провадження щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП), майже 50 із них уже повідомлено про підозру, а 26 отримали судові вироки. Про це журналісту УНН повідомили в пресслужбі СБУ.

"З початку повномасштабного вторгнення рф за матеріалами СБУ відкрито кримінальні провадження щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП), майже 50 із них уже повідомлено про підозру, а 26 отримали судові вироки", - повідомили в СБУ.

Доповнення

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з рф. Закон набуде чинності через 30 днів, але громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на розрив зв'язків з РПЦ.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що днями буде говорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія на тлі ухвалення законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з рф.

Голова СБУ Василь Малюк заявляв, що СБУ не бореться зі священнослужителями загалом. У служби виникають запитання тільки до тих, хто працює проти України, прикриваючи рясою фсбешні мундири.