Зеленський днями буде говорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія

Зеленський днями буде говорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 13:54  •  13215 перегляди

Read in English

Президент Зеленський повідомив про майбутню розмову з представниками Вселенського патріарха щодо закону про заборону УПЦ МП. Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт, який набуде чинності через 30 днів.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що днями буде говорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія на тлі ухвалення законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з рф. Про це він сказав у відеозверненні, передає УНН.

"Хочу сьогодні відзначити роботу Верховної Ради України. Ухвалено закон щодо нашої духовної незалежності. Це те, про що ми говорили з членами Ради церков і релігійних організацій. І днями я буду говорити також з представниками Вселенського патріарха Варфоломія. Ми будемо й надалі зміцнювати Україну, наше суспільство", - сказав Зеленський.

Доповнення

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних з рф. Закон набуде чинності через 30 днів, але громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на розрив зв'язків з РПЦ.

Зеленський обговорив з Радою церков законопроект про заборону УПЦ МП16 серпня 2024, 17:31 • 22466 переглядiв