РНБО готова розглянути питання запровадження санкцій щодо Грози та Науменка після отримання пропозицій від СБУ

РНБО готова розглянути питання запровадження санкцій щодо Грози та Науменка після отримання пропозицій від СБУ

Київ  •  УНН

13 червня 2024, 07:41  •  94626 перегляди

Read in English

Рада національної безпеки і оборони готова розглянути питання про введення санкцій проти одеських бізнесменів Сергія Грози та Володимира Науменка і підконтрольних їм компаній після отримання відповідних пропозицій від Служби безпеки України.

Рада національної безпеки і оборони готова розглянути питання запровадження санкцій щодо одеських бізнесменів Сергія Грози та Володимира Науменка після надходження відповідних пропозицій від Служби безпеки України. Про це повідомили в Апараті РНБО у відповідь на запит УНН.

У разі надходження таких пропозицій по зазначеним у Вашому запиті юридичним і фізичним особам (Гроза, Науменко та підконтрольним їм компаніям - ред.) від уповноважених Законом України «Про санкції» державних органів, їх буде винесено на розгляд Ради національної безпеки і оборони України в установленому порядку

- ідеться у відповіді на запит.

Водночас в Апараті РНБО нагадали, що серед тих, хто може звертатися з відповідними пропозиціями щодо запровадження санкційних обмежень, - Верховна Рада, Президент, Кабмін, Нацбанк, а також Служба безпеки України.

Нагадаємо

Загалом, за даними УНН, в Україні діє розгалужена мережа компаній, що мають російське коріння. На перший погляд непримітні компанії, що входять до складу або ведуть справи з холдингом GNT Group одеських бізнесменів Сергія Грози та Володимира Науменка, працюють в аграрному секторі, що наразі має стратегічне значення з погляду наповнення бюджету нашої країни, щодо якої росія вирішила широкомасштабну війну.

УНН також з'ясував, що підконтрольні Грозі та Науменку компанії співпрацювали з корпорацією Black Sea Commodities Trading Limited, яка потрапила під дію українських санкцій на початку квітня 2021 року.

Крім того, компанії, що входять до структури GNT Group, активно працювали з підсанкційним контрабандистом Вадимом Альперіним.