Рада підтримала законопроєкт про е-посвідчення ветерана як основний документ

Рада підтримала законопроєкт про е-посвідчення ветерана як основний документ

Київ  •  УНН

8 жовтня 2024, 12:52  •  10331 перегляди

Read in English

Верховна Рада підтримала законопроєкт запровадження е-посвідчення ветерана як основного документа. Це спростить адміністративні процедури та додасть "травму" як причину отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни.

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт, який визначає е-посвідчення ветерана як основний документ, повідомив нардеп Олексій Гончаренко, передає УНН

Рада в цілому підтримала законопроєкт про запровадження е-посвідчення ветерана як основного документа. За - 256

- написав Гончаренко у Telegram.

За його словами, е-посвідчення ветерана як основний документ сприятиме поліпшенню надання адміністративних процедур та доступу до соціальних гарантій. Крім того, е-посвідчення ветерана дозволяють зменшити час, необхідний для перевірки факту надання відповідного статусу особі.

По-друге, як вказав нардеп, додається термін "травма", як причина отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, а члени сімей військових, у разі їх загибелі, – статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці. Оскільки досі законом не передбачалась причина інвалідності або смерті внаслідок травми, наголосив Гончаренко.

Посвідчення ветерана відтепер у "Дії" - Федоров5 червня 2024, 06:33 • 17190 переглядiв