Прем’єр міністр Нідерландів оголосив про пакет допомоги Україні на понад 200 млн євро

Прем’єр міністр Нідерландів оголосив про пакет допомоги Україні на понад 200 млн євро

Київ  •  УНН

2 вересня 2024, 14:37  •  13765 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схооф оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму понад 200 млн євро. Кошти спрямують на захист та ремонт енергетичної інфраструктури, а також на гуманітарну допомогу.

Нідерланди виділять Україні пакет допомоги на 200 млн євро, для захисту та ремонту енергетичної інфраструктури. Про це написав прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф на своїй сторінці в мережі Х, передає УНН.

Деталі

Схооф зазначив, що під час спільного з президентом України візиту до Запоріжжя він наголосив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку та взаємодію з боку Нідерландів.

У Запоріжжі прем’єр Нідерландів відвідав підземну школу та  був присутній на урочистій лінійці з нагоди початку навчального року у Запоріжжі.

Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні продовжувати йти вперед. Не лише на лінії фронту, але й у повсякденному житті людей. Саме тому Нідерланди надають новий значний пакет підтримки на суму понад 200 мільйонів євро. Пакет спрямований, головним чином, на захист та ремонт енергетичної інфраструктури, а також включає додаткове фінансування гуманітарної допомоги

- наголосив він.

Схооф додав, що припинення нападів росії на Україну відповідає інтересам безпеки як Нідерландів, так і Європи в цілому.

Мій перший візит до України в якості прем'єр-міністра Нідерландів підтвердив моє переконання в тому, що ми повинні продовжувати підтримувати Україну і надалі

- додав він.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф під час тематичного уроку в одному з навчальних закладів Запоріжжя наголосив, що відносини між Нідерландами та Україною будуть вічними.

Зеленський обговорив з прем’єром Нідерландів посилення ППО та F-16 2 вересня 2024, 14:29 • 18371 перегляд