Прем'єр Франції Габріель Атталь подасть у відставку 8 липня

Прем'єр Франції Габріель Атталь подасть у відставку 8 липня

Київ  •  УНН

7 липня 2024, 19:37  •  54216 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь оголосив про свою відставку 8 липня, але продовжить виконувати обов'язки до формування нового кабінету через відсутність абсолютної більшості в парламенті.

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь оголосив, що подасть у відставку вранці 8 липня, але продовжуватиме виконувати свої обов’язки до формування нового кабінету. Про це повідомляє lemonde.fr, передає УНН.

Деталі

Атталь зазначив: "Я не вибирав цей розпуск, і я відмовився підкоритися йому".

Він підкреслив, що жодна абсолютна більшість не може керувати країною у такій ситуації.

"Бути прем’єр-міністром — це честь мого життя", — звернувся він до французів, вказавши, що центристський табір не отримав більшості.

"Таким чином, вірно дотримуючись республіканської традиції, завтра вранці я подам президенту свою відставку", — заявив Атталь.

Він також додав, що виконуватиме свої обов’язки до тих пір, поки цього вимагатиме обов’язок. Єлисейський палац незадовго до цього оголосив, що президент Еммануель Макрон чекатиме "структурування" нової Асамблеї для прийняття необхідних рішень.

Атталь зазначив, що багато французів відчувають певну невпевненість через відсутність абсолютної більшості. "Наша країна переживає безпрецедентну політичну ситуацію і готується зустріти світ за кілька тижнів", — сказав він.

Він підкреслив, що доля Франції "більше, ніж будь-коли, вирішуватиметься в парламенті".

"Сьогодні ввечері починається нова ера", — додав Атталь.

У Франції альянс лівих сил "Народний фронт" сенсаційно лідирує у другому турі виборів у Франції, "Національне об'єднання" Лен Пен – третє7 липня 2024, 18:44 • 46956 переглядiв