У Франції альянс лівих сил "Народний фронт" сенсаційно лідирує у другому турі виборів у Франції, "Національне об'єднання" Лен Пен –  третє

У Франції альянс лівих сил "Народний фронт" сенсаційно лідирує у другому турі виборів у Франції, "Національне об'єднання" Лен Пен – третє

Київ  •  УНН

7 липня 2024, 18:44  •  47084 перегляди

Read in English

Альянс лівих сил "Національний фронт" вийшов на перше місце у другому турі виборів у Франції, тоді як правопопулістське "Національне об'єднання" посіло третє місце.

У другому турі виборів у Франції на перше місце вийшов альянс лівих сил "Народний фронт", а правопопулістське "Національне об'єднання" опинилося на третій позиції. Про це свідчать прогнози Elabe, зроблені на замовлення BFMTV, RMC і La Tribune Dimanche, повідомляє УНН.

Деталі

Схожі результати демонструють і прогнози Ifop.

Згідно з останніми даними, "Національне об’єднання" на чолі з Ле Пен-Жорданом Барделли, якому раніше соціологічні опитування прогнозували перше місце і навіть абсолютну більшість, може опинитися на третій позиції і отримати від 115 до 150 місць у парламенті.

Альянс лівих сил "Народний фронт" може отримати у Національній асамблеї від 175 до 205 місць. Для абсолютної більшості необхідно здобути 289 мандатів.

На другій позиції опинився блок пропрезидентських сил "Разом", якому прогнозують від 150 до 175 місць.

Прогноз Ifop передбачає для лівих сил від 180 до 215 місць, блоку "Разом" - 150-180 місць, а "Національному об’єднанню" - від 115 до 150 мандатів.

Доповнення

Лідер "Нескореної Франції" з альянсу лівих Жан-Люк Меланшон вже заявив, що президент Емманюель Макрон повинен запросити "Новий народний фронт" керувати країною.

Такі прогнози стали сенсацією, оскільки останні опитування показували, що "Національне об'єднання" може стати партією з найбільшим представництвом у парламенті, навіть якщо не здобуде абсолютну більшість.

У першому турі "Національне об’єднання" та їхні соратники набрали найбільше голосів, зі значним відривом від пропрезидентського блоку.

У Франції триває другий тур позачергових парламентських виборів, на яких перемогу пророкують ультраправим7 липня 2024, 09:35 • 25244 перегляди