Потенційні перемовини: Подоляк розповів, як можна змусити рф "сісти" за стіл переговорів

Потенційні перемовини: Подоляк розповів, як можна змусити рф "сісти" за стіл переговорів

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 13:53  •  19841 перегляди

Read in English

Радник глави ОПУ вважає, що значні тактичні поразки росії та зміни в настроях її населення можуть стати інструментами для потенційного початку переговорів. Подоляк наголосив на важливості військового тиску та впливу на громадську думку в рф. .

Значні тактичні поразки росії та негативні зміни в психологічному стані населення рф можуть стати інструментами для початку потенційних перемовин із росією, вважає радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк, повідомляє УНН

Якщо ми говоримо про потенційні перемовини – підкреслюю, про потенційні – нам доведеться посадити рф за стіл навпроти. На своїх умовах. Ми абсолютно не плануємо благати: "Будь ласка, сідайте домовлятися". Натомість є перевірені практикою, ефективні засоби примусу. Крім економічних і дипломатичних, це також військовий інструмент. Нам треба завдавати росії значних тактичних поразок

- написав Подоляк у Telegram.

Він вказав, що у курській області ми наочно бачимо, як військовий інструмент обʼєктивно застосовується, щоб "переконати рф увійти до справедливого переговорного процесу". 

Важливим інструментом є також вплив на громадську думку всередині рф, яка, за словами Подоляка, починає змінюватися, коли війна прийшла вглиб їхньої території.

"Факт, що громадяни країни-агресора до останнього часу загалом залишалися байдужими до бойових дій, адже вони відбувалися в Україні", - заявив радник глави ОП. 

Є певна ілюзія в наших західних союзників, що серед росіян існує дискусія щодо війни, зауважив Подоляк. Втім, він зауважив, що серед громадян рф політичні питання не обговорюються взагалі.

Коли війна прийшла на їхню територію, росіяни вочевидь злякалися. Вони шоковані. Хоча по телевізору бої в курській області називають "известной ситуацией в приграничье", у родинах і серед друзів почали пошепки обговорювати реальну ситуацію на фронті. Негативні зміни в психологічному стані населення рф будуть іще одним аргументом для початку перемовин.

- вважає Подоляк. 

FT: Україна та рф ведуть перемовини про обмін полоненими на курщині 15 серпня 2024, 11:06 • 23219 переглядiв