Після російських атак, в енергосистемі Україна-Молдова зафіксовано збої

Після російських атак, в енергосистемі Україна-Молдова зафіксовано збої

Київ  •  УНН

26 серпня 2024, 09:57  •  17024 перегляди

Read in English

Після атак РФ на українську інфраструктуру зафіксовано перебої в роботі спільного енергоблоку Україна-Молдова. Moldelectrica заявляє, що ситуація під контролем, Молдова має достатньо власної генерації.

Компанія Moldelectrica (державне підприємство енергосектору Молдови) заявила про "перебої в роботі електроенергетичної системи спільного блоку Україна-Молдова в результаті атак на українську критичну інфраструктуру".

Пише УНН із посиланням на MOLDPRES.

Молдовський оператор Moldelectrica заявив сьогодні про "перебої в роботі енергосистеми об'єднаного енергоблоку України і Молдови в результаті атак на об'єкти критичної інфраструктури України".

На даний момент ситуація знаходиться під контролем. У нас є достатньо місцевої генерації для усунення незначних порушень

- також заявили в компанії.

Республіка Молдова не залежить від українських джерел генерації. Енергія виробляється на молдовській АЕС, а перевитрати покриваються комерційними контрактами на румунському ринку електроенергії, сказав виконувач обов'язків генерального директора компанії Сергіу Апарату в інтерв'ю Радіо Молдова.

Нагадаємо

Україна збільшить імпорт електроенергії через ракетну атаку рф.

росія атакує енергетику, ситуація складна, введено екстрені відключення - міністр