Пам’ятник леніну все ще стоїть у суджі – ВВС

Пам’ятник леніну все ще стоїть у суджі – ВВС

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 13:52  •  34383 перегляди

Read in English

У російській Суджі, яку контролюють українські війська, пам'ятник Леніну залишається на місці, хоч і пошкоджений. ВВС спростувала інформацію про його знесення, поширену раніше в соцмережах.

Пам’ятник володимиру леніну вже ще стоїть в російській суджі в курській області, хоч і дещо дірявий через бойові дії. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

"Леніна декомунізували" - така інформація разом із цим фото поширилася соцмережами 16 серпня. Повідомлення про знесення пам'ятника у центрі міста Суджа, яке зараз контролюють українські війська, оприлюднили низка медіа, радниця керівника офісу президента Дарія Зарівна і Мінкульт, але невдовзі його видалили.

ВВС вдалося перевірити цю інформацію. Повідомляється, що їхнє джерело у Суджі надіслало відео, відзняте пообіді 17 серпня, на якому видно: пам'ятник - на місці, хоч і дещо дірявий через бойові дії.

А якби його знесли українці, це було би незаконно, стверджує член комітету з нацбезпеки та оборони Федір Веніславський.

Я думаю, після створення військової комендатури, комендант і його підлеглі будуть слідкувати за тим, щоб пам'ятники культури будь-які, як би вони нам подобалися чи не подобалися, не зносилися, ні порушувалися норми гуманітарного права. Це може бути розцінено як порушення норм Міжнародного гуманітарного права

- сказав посадовець.

Доповнення

У понеділок, 12 серпня, Україна офіційно визнала проведення наступальної операції у курській області рф. Трохи згодом бійці загону спецпризначення BRAVO Team виклали відео з російського міста Суджа, яке контролюється Силами оборони.

Українські журналісти показали репортаж із російської суджі14 серпня 2024, 09:59 • 24422 перегляди