Остін: США посилюють присутність на Близькому Сході шляхом перекидання кораблів та літаків

Остін: США посилюють присутність на Близькому Сході шляхом перекидання кораблів та літаків

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 22:30  •  18244 перегляди

Read in English

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про посилення військової присутності на Близькому Сході. Додаткові кораблі та авіація будуть направлені в регіон для зміцнення оборонного потенціалу та підтримки Ізраїлю.

Адміністрація США посилює військову присутність на Близькому Сході, у тому числі за рахунок перекидання крейсерів та есмінців, а також додаткової авіації. Про це заявив у вівторок за підсумками американо-австралійських переговорів у форматі "два плюс два" міністр оборони США Ллойд Остін на прес-конференції, передає УНН.

Деталі

"Для збереження присутності нашої авіаносної ударної групи на Близькому Сході я наказав кораблю "Авраам Лінкольн" замінити корабель "Теодор Рузвельт" пізніше цього місяця. Я також наказав направити в регіон додаткові крейсери та есмінці, здатні забезпечувати захист від ракет. на Близький Схід додаткову ескадрилью винищувачів для зміцнення нашого потенціалу з підтримки з метою оборони, - сказав Остін.

"Ми скоригували розстановку наших сил, щоб підвищити їхню безпеку, зміцнити <...> підтримку оборони Ізраїлю, а також зберегти готовність до реагування на різні непередбачені ситуації", - зазначив він.

Говорячи про удар по авіабазі Айн-ель-Асад на заході Іраку, яку використовують війська міжнародної коаліції, при якому було поранено кількох американських військовослужбовців, шеф Пентагону запевнив, що США "не зазнають атак на своїх військових у регіоні".

Міжнародні резерви впали ще на 1,8% на тлі продажу валюти, але після гранту США перевищили 40 млрд дол. - НБУ6 серпня 2024, 11:25 • 17073 перегляди