Омбудсмен: на нараді у Зеленського по курській області обговорили доступ представників МКЧХ та ООН

Омбудсмен: на нараді у Зеленського по курській області обговорили доступ представників МКЧХ та ООН

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 13:00  •  29423 перегляди

Read in English

Президент України провів нараду щодо курськьої області. Обговорювалися питання безпеки, гуманітарної допомоги та питання доступу представників МКЧХ, ООН та інших неупереджених міжнародних організацій у здійсненні гуманітарних заходів.

На нараді у Президента України Володимира Зеленського по курській області обговорили доступ представників МКЧХ, ООН та інших неупереджених міжнародних організацій у здійсненні гуманітарних заходів, повідомив у середу Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, пише УНН.

Деталі

"Долучився до наради Президента України Володимира Зеленського, на якій обговорювалися питання стабілізаційних заходів у курській області. У реалізації свого права на самооборону, відповідно до статті 51 Статуту ООН, Україна має право не лише захищатися, а й повинна дотримуватися усіх міжнародних конвенцій та вимог міжнародного гуманітарного права. Тож наші військові у цілях самооборони сформували "буферну (санітарну) зону" на території курської області", - вказав Обмудсмен у Telegram.

Зі слів Лубінця, "спільно з усіма учасниками наради обговорювали гарантії безпеки на цій території". "Це стосується дотримання Україною міжнародного гуманітарного права, Гаазьких конвенцій 1907 року та Женевських конвенцій. Українські військові повністю дотримуються цих зобовʼязань", - наголосив Омбудсмен.

Також на нараді обговорили питання доступу представників МКЧХ, ООН та інших неупереджених міжнародних організацій у здійсненні гуманітарних заходів. У "буферній зоні" повинно забезпечуватися постачання продовольства, медикаментів та інших необхідних цивільному населенню предметів

- написав Лубінець

"Безпека, гуманітарна допомога, створення за необхідності військових комендатур": Зеленський зібрав нараду по курській області14 серпня 2024, 12:49 • 26703 перегляди