Нігер розірвав дипломатичні відносини з Україною

Нігер розірвав дипломатичні відносини з Україною

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 21:26  •  24190 перегляди

Read in English

Військовий уряд Нігеру розірвав дипвідносини з Україною, звинувативши її у підтримці 'терористичних угруповань'. Це сталося після подібного кроку Малі та прибуття російських військових інструкторів до Нігеру.

Нігер оголосив про розрив дипломатичних відносин із Україною. Про це повідомляє Al Arabiya з посиланням на AFP. Своє рішення новий військовий уряд Нігера пояснив тим, що Київ нібито підтримує "терористичні угруповання". Які саме не уточнюється, передає УНН

Деталі

Двома днями раніше перехідний уряд Малі оголосив про розрив дипвідносин з Україною у зв'язку з "підривними" заявами представників українського військового керівництва та посла країни у Сенегалі.

Йдеться, зокрема, про висловлювання офіційного представника української військової розвідки Андрія Юсова, який визнав причетність України до нападу туарегів на вагнерівців та урядові війська у Тінзауатені.

У березні 2024 року новий уряд Нігеру, який прийшов до влади в результаті держперевороту, оголосив про розірвання угоди про військову співпрацю зі США.

У квітні до країни прибула сотня російських військових інструкторів, котрі зайняли базу США в Нігері.

Туреччина прагне отримати уранові активи Нігеру після Росії21 липня 2024, 02:41 • 104644 перегляди