НБУ до річниці Незалежності України  випустив гривні з гаслом "Слава Україні! Героям слава!"

НБУ до річниці Незалежності України випустив гривні з гаслом "Слава Україні! Героям слава!"

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 12:48  •  12256 перегляди

Read in English

До річниці Незалежності НБУ випустив модифіковані банкноти з гаслом 'Слава Україні! Героям слава!'.

Національний банк України до річниці Незалежності України випустив модифіковані банкноти з гаслом "Слава Україні! Героям слава!".  Про це повідомили у преслсужбі НБУ, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, модифіковані банкноти з’являться в обігу поступово. З 08 серпня введуть номіналами 500 та 1000 гривень, із 23 серпня– номіналом 50 гривень, у наступних роках – номіналами 20, 100 та 200 гривень.

Національний банк підкріплюватиме банки та СІТ-компанії модифікованими банкнотами з дат їх введення в обіг для подальшої їх видачі клієнтам.

Банки схвалили кредити на майже 4 млрд грн на відновлення в енергетиці - НБУ8 серпня 2024, 12:23 • 18898 переглядiв

Модифіковані банкноти як законний платіжний засіб перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами відповідних номіналів попередніх років випуску та обов’язкові до приймання за їх номінальною вартістю всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України для всіх видів платежів та зарахування на рахунки.

Водночас громадянам не потрібно спеціально обмінювати банкноти старого зразка.

Модифіковані банкноти випускатимуться в межах планового випуску на заміну зношених та пошкоджених банкнот для забезпечення готівкового обігу необхідними обсягами готівкових коштів відповідних номіналів та підвищення якості готівки в обігу.

Поступово модифіковані банкноти гривні замінюватимуть в обігу банкноти зразків 2014–2019 років, які мають ознаки зношення.