Напередодні Рамштайну: Умєров обговорив з очільником Пентагону ситуацію на курщині та Донеччині

Напередодні Рамштайну: Умєров обговорив з очільником Пентагону ситуацію на курщині та Донеччині

Київ  •  УНН

6 вересня 2024, 12:03  •  14622 перегляди

Read in English

Міністр оборони України Умєров зустрівся з главою Пентагону Остіном перед засіданням "Рамштайн". Вони обговорили ситуацію на фронті, потреби ЗСУ, зокрема ППО, та зміцнення оборонного потенціалу України.

У п'ятницю, напередодні чергового засідання у форматі "Рамштайн" провів зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Посадовці обговорили потреби Сил оборони та ситуацію на фронті. Про це пише УНН з посиланням на заяву Умєрова у Facebook.

Деталі

Зранку перед черговим засіданням у форматі "Рамштайн" провів зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Обговорили ситуацію на фронті. Курськ. Покровськ. Поточна ситуація, наші плани, потреби

- розповів Умєров. 

За його словами, під час розмови акцент зробили на ППО - критично важливий компонент оборони України, особливо в контексті захисту цивільного населення та інфраструктури від російських повітряних терористичних атак.

США та Україна із європейськими компаніями працюють над заміною С-300 і ракет Р-27 - Остін6 вересня 2024, 10:52 • 54102 перегляди

Окремо зупинилися на зміцненні оборонного потенціалу України.

Українська оборонна індустрія має спроможності, потенціал. Працюємо над тим, щоб спільно з нашими найближчими союзниками виробляти більше зброї в Україні  

- переконаний міністр. 

Доповнення

Окрім того, Умєров подякував очільнику Пентагона за анонсований новий пакет військової допомоги у розмірі 250 мільйонів доларів. Він підкреслив, що для України  важлива підтримка США у боротьбі з російськими окупантами. 

Нагадаємо

Міністр оборони США Ллойд Остін на засіданні "Рамштайн" у Німеччині заявив, що США надали Україні понад 200 млн доларів для закупівлі компонентів виробництва БПЛА та систем радіоелектронної боротьби.