Найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів проти населення курської області – СБУ

Найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів проти населення курської області – СБУ

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 12:02  •  17448 перегляди

Read in English

СБУ застерігає про спроби рф звинуватити українських військових у воєнних злочинах у курській області. Речник СБУ повідомив про можливі інсценування злочинів проти цивільних для дискредитації України.

Речник Служби Безпеки України Артем Дехтяренко попередив про спроби російських спецслужб використовувати події в курській області для неправомірного звинувачення українських військових у воєнних злочинах. Про це він заявив в ефірі телемарафону, передає УНН.

"СБУ фіксує спроби спецслужб рф використати ситуацію у курській області для безпідставного звинувачення українських захисників у вчиненні воєнних злочинів. Для цього рф створює та поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди, які не мають нічого спільного з реальністю", - каже Дехтяренко.

 За його словами, ІПСО росіян пов’язані з неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям сил оборони.

За даними СБУ, найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема, щодо цивільного населення курської області, щоб звинуватити у них українську сторону. Тому ми попереджаємо, що ці спроби є марними, вони не впливатимуть на наступальні дії сил оборони на думку міжнародних партнерів

- додав він.

Нагадаємо

У курській області рф з 6 серпня повідомляється про бойові дії після повідомлень про "прорив" кордону і "захід" українських сил. У регіоні оголосили надзвичайну ситуацію федерального масштабу. Окрім того, у курській області, а також у бєлгородській та брянській областях введено режим контртерористичної операції.

Президент України Володимир Зеленський 12 серпня підтвердив операцію у курській області. Головком ЗСУ Олександр Сирський доповів, що контролюються близько 1000 квадратних кілометрів у курській області. Це, зокрема, райони, із яких російська армія завдавала ударів по Сумщині. Тому українські операції – це суто безпекове питання для України, звільнення прикордоння від російських військових, наголосив Зеленський.

міноборони рф заявило про 14 "збитих" дронів над курською і ще двома областями вночі, у бєлгородській області влада каже, що з краснояружського району виїхало майже все населення, а новий звіт ISW вказує на подальше просування українських сил у курській області.