Найбільшої допомоги в енергообладнанні потребують великі міста: уряд шукає рішення спільно з німецьким агентством

Найбільшої допомоги в енергообладнанні потребують великі міста: уряд шукає рішення спільно з німецьким агентством

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 13:49  •  11229 перегляди

Read in English

Мінінфраструктури співпрацює з німецьким агентством для підготовки до опалювального сезону. Найбільшої допомоги в енергообладнанні потребують великі міста, де проживає більшість населення та ВПО.

Підготовка до опалювального сезону у пріоритеті: Мінінфраструктури співпрацюватиме з німецьким Федеральним агентством з надання технічної допомоги. Обіцяють стабільну роботу підприємств тепло, -водопостачання та безперебійне надання комунальних послуг, але зауважують, що допомога в енергетичному обладнанні важлива.

Передає УНН із посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Деталі

В уряді розповіли про підготовку до опалювального сезону, яка буде проходити у співпраці з німецьким Федеральним агентством з надання технічної допомоги.

Зокрема йшлося про пошук та залучення технічної допомоги.

Найбільшої допомоги в енергетичному обладнанні потребують великі міста, адже в них проживають більшість населення та внутрішньо переміщених осіб

- повідомив виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков.

Також зазначаються наступні аспекти:

У міністерстві наголосили про своєчасну підготовку до опалювального сезону. Пошук рішень проходить разом із "тісною комунікацією та взаємодією з органами місцевої влади та підприємствами, які забезпечують постачання тепла та води".

Image

Нагадали, що підприємства водо- та теплопостачання потребують генераторів, трансформаторів, блочно-модульні котелень та когенераційних установок.

Президентка Федерального агентства з технічної допомоги Сабіне Лакнер зазначила, що Агенство дуже цінує зусилля України вже сьогодні будувати плани на майбутне.

росіяни атакували два енергооб'єкти на півдні та півночі - "Укренерго" 14 серпня 2024, 08:23 • 24231 перегляд

У планах нашої організації обговорити з Міністерством закордонних справ Німеччини подальшу підтримку вашої галузі, особливо - підготовку до опалювального сезону. Те, що ми спостерігаємо постійно, - Україна вміє правильно й доцільно використовувати ту допомогу, яку їй надають

- сказала Сабіне Лакнер.

Президентка агенції додала, що Україна та Німеччина також можуть співпрацювати у напрямку, який не потребує великих фінансових вкладень — це розвиток культури волонтерства у галузі цивільного захисту, оскільки українці мають дуже великий досвід в цьому.

Image

Уряд виділив кошти на відновлення об'єктів водо- та теплопостачання на Херсонщині, пошкоджених після підриву Каховської ГЕС9 квітня 2024, 12:56 • 58738 переглядiв