"Наблизять справедливий мир": Зеленський очікує рішень від партнерів щодо далекобійної зброї

"Наблизять справедливий мир": Зеленський очікує рішень від партнерів щодо далекобійної зброї

Київ  •  УНН

10 серпня 2024, 18:08  •  43397 перегляди

Read in English

Президент України закликав США, Британію та Францію до сильних рішень щодо далекобійної зброї. Зеленський подякував за нові пакети військової допомоги та санкції проти Росії.

Україна чекає "сильних рішень" від міжнародних партнерів щодо застосування далекобійної зброї. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, передає УНН.

Деталі

Президент України подякував партнерам України за нові пакети військової підтримки, зокрема США за оголошену нещодавно допомогу на 125 мільйонів доларів. Окрім того, президент натякнув, що Україна прагне отримати дозвіл на розширення зони використання далекобійної зброї. 

Дуже ми очікуємо рішень щодо далекобійності і від США, і від Великої Британії і від Франції. Сильних рішень, які наблизять справедливий мир 

- заявив Зеленський. 

До того ж глава держави подякував країнам, які запровадили нові санкції проти росії та "осіб, що з нею пов'язані". 

Нагадаємо

У The Washington Post із посиланням на радника Зеленського, який говорив на умовах анонімності заявили, що українські чиновники звернулися до США з проханням дозволити використання ракет ATACMS для ударів по російських аеродромах.