На місці удару по "Охматдиту" знайшли уламки корпусу крилатої ракети Х-101 – СБУ

На місці удару по "Охматдиту" знайшли уламки корпусу крилатої ракети Х-101 – СБУ

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 12:44  •  20539 перегляди

Read in English

На місці російської ракетної атаки на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві були знайдені уламки корпусу задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частину руля цієї ж ракети.

На місці сьогоднішнього ранкового удару по дитячій лікарні "Охматдит" виявили уламки корпусу задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частину руля цієї ж ракети. Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Про це повідомляє Служба безпеки України, пише УНН.

СБУ кваліфікувала удар рф по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження. За попередніми даними слідчих Служби безпеки, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. На місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети

- йдеться в повідомленні.

В СБУ запевнили, що росія заплатить за цей нелюдський злочин.

"Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист – це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя", – зазначив голова СБУ Василь Малюк.

В Службі безпеки додали, що станом на 15:00 8 липня унаслідок ворожого "прильоту" Загинуло двоє працівників лікарні, кількість постраждалих збільшилася до 16 осіб, із них - троє дітей.

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.

Нагадаємо

Директор Київського науково дослідного-інституту судових експертиз Олександр Рувін повідомив, що найбільш постраждалі об’єкти внаслідок сьогоднішньої російської ракетної атаки по столиці ймовірніше всього були уражені ворожими ракетами Х-101.

"Частини та уламки, що вдалося ідентифікувати станом на цю годину малозбережені та дуже фрагментовані. З огляду на наявні частини маркувань та характерні конструкторські особливості, попередньо можемо сказати, що удари були завдані крилатими ракетами Х-101. Остаточні висновки будуть передані органам досудового розслідування після проведення усіх необхідних експертиз.

Сьогоднішня ракетна атака ворога особливо цинічна, постраждала значна кількість дітей, численні осколкові поранення в очевидців подій. Маємо надію, що пошуково-рятувальні операції завершаться максимально швидко. Висловлюємо щирі слова підтримки всім постраждалим", - зазначив Рувін.

Додатково

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак закликав країни заходу перекрити канали постачання до рф компонентів мікроелектроніки, які вона використовує у своїх ракетах.