На Луганщині евакуювали жінку, на окупованих територіях погрожують обмеженнями без паспорта рф - ОВА

На Луганщині евакуювали жінку, на окупованих територіях погрожують обмеженнями без паспорта рф - ОВА

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 06:18  •  21029 перегляди

Read in English

З Невського евакуювали 63-річну жінку, там згоріли два будинки. На окупованих територіях з 1 січня 2025 року без паспорта рф погрожують заборонити медобслуговування та підвищити податки.

У Луганській області із Невського вдалося евакуювати жінку, у цьому селі згоріли ще два будинки, на окупованих територіях за відсутності паспорта рф окупанти погрожують з 1 січня заборонити медичне обслуговування та підвищать ставку оподаткування, повідомили у четвер у Сумській ОВА, пише УНН.

Деталі

"До Харківщини допомогли виїхати 63-річній жінці з Невського. За домовленістю з приймаючою громадою, луганчанку забезпечили безоплатним житлом, – поінформував голова Луганської ОВА Артем Лисогор. – Учора росіяни вдарили по Невському зі ствольної артилерії. Унаслідок влучання сталося загоряння двох будинків. На щастя, в цих домоволодіннях нікого не було".

Із цього ж виду озброєння ворог, за даними ОВА, поцілив по Макіївці. Окрім того, по Макіївці і Невському були застосовані реактивні системи залпового вогню та безпілотники.

"Загарбники спробували просунутися уперед біля названих вище населених пунктів та у Серебрянському лісі. Усі атаки відбиті нашими захисниками", - ідеться у повідомленні.

На окупованих територіях, як вказано, "набирає обертів інформаційна кампанія росіян щодо наслідків, які відчують місцеві жителі при відмові від паспорта рф". "Із 1 січня 2025 року окупанти позбавлять їх можливості отримувати визначені законодавством соціальні виплати, повністю закриють доступ до безоплатного медичного обслуговування. Також загарбники погрожують максимально ускладнити процес працевлаштування та збільшити ставку оподаткування", - вказали в ОВА.

"За відсутності паспорта рф з наступного року українців на окупованій Луганщині росіяни вважатимуть особами, які зобов'язані перебувати на території рф відповідно до вимог, що пред'являються до іноземних громадян та осіб без громадянства. Тобто, стати на міграційний облік, або ж мати дозвіл на тимчасове проживання чи посвідку на проживання", - повідомили в ОВА.

В окупованому Луганську на завод запрошують підлітків від 14 років, росіяни обстріляли Макіївку - ОВА3 серпня 2024, 08:39 • 24202 перегляди