На Херсонщині розміновано майже половину звільнених територій - Прокудін

На Херсонщині розміновано майже половину звільнених територій - Прокудін

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 09:58  •  30010 перегляди

Read in English

У Херсонській області розміновано понад 335 тисяч гектарів деокупованих земель. За словами голови ОВА, при збереженні темпів правобережжя області буде повністю очищене від вибухівки до кінця 2025 року.

У Херсонській області вже вдалось розмінували майже половину деокупованих територій. З такими темпами правобережжя області вдасться повністю очищити від російської вибухівки до кінця 2025 року. Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у п'ятницю, в ефірі телемарафону пише УНН.

Деталі

Лише з початку року очищено від російської вибухівки майже 170 тисяч гектарів територій. Для розуміння, приблизно з тільки з було обстежено з моменту деокупації до кінця 2023 року. Тобто загалом вже розміновано майже половину звільнених територій. І це понад 335 тисяч гектарів

-заявив Прокудін.

За його словами, у більшості випадків йдеться про розмінування полів, на яких можуть працювати українські фермери.

Як вкзав Прокудін, ьільки на обстежених територіях виявлено та знищено понад 193 тисяч мін, снарядів та розтяжок.

Він також розповів, що нещодавно автопарк херсонських ДНС поповнився ще двома машинами дистанційного розмінування.

"З такими темпами правобережжя (Херсонщини-ред.) вдасться повністю очищити від російської вибухівки до кінця 2025 року", - заявив Прокудін.

Херсонщина: уночі збито два "шахеди", росіяни поцілили в інфраструктуру, 6 поранених9 серпня 2024, 05:37 • 29975 переглядiв