На фронті відбулося 70 бойових зіткнень, найбільше зафіксували на Покровському напрямку - Генштаб

На фронті відбулося 70 бойових зіткнень, найбільше зафіксували на Покровському напрямку - Генштаб

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 21:15  •  15896 перегляди

Read in English

Від початку доби 9 серпня відбулося 70 бойових зіткнень, найактивніше на Покровському напрямку - 25 боїв. росія завдала 2 ракетних і 51 авіаудар, використала 458 дронів-камікадзе та здійснила понад 3300 обстрілів.

Від початку доби 9 серпня на фронті відбулося 70 бойових зіткнень.Найбільш активно ворог і далі наступає на Покровському напрямку. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 22.00 09.08.2024, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що від початку доби росіяни завдали по території України двох ударів ракетами та 51 авіаудару, скинувши 62 КАБи. Крім цього, залучили 458 дронів-камікадзе та здійснили понад 3300 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог двічі атакував неподалік Вовчанська. На 22:00 бої ще тривали.

На Куп’янському напрямку сталося бойове зіткнення біля Табаївки.На Лиманському напрямку протягом доби росіяни атакували позиції українців поблизу Невського, Макіївки й у Серебрянському лісі. Сили оборони відбили сім атак, ще три тривали.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники атакували позиції українців поблизу Невського, Макіївки та у Серебрянському лісі. Наші захисники відбили сім атак, ще три - продовжуються.

На Сіверському напрямку під час бойових зіткнень ЗСУ зупинили дев’ять атак рашистів у районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку противник шість разів наступав: поблизу Іванівського, Ступочок і Часового Яру. Сили оборони відбили чотири атаки, ще дві тривали.

На Торецькому напрямку росіяни атакували українські війська 12 разів: біля Білої Гори, Диліївки, Торецька та Нью-Йорка. Десять боєзіткнень завершилися, два тривали.

На Покровському напрямку, від початку доби зафіксували 25 боїв неподалік Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Калинового, Гродівки, Желанного та Яснобродівки. Сили оборони відбили 17 атак, вісім продовжувалося.

За уточненою інформацією Генштабу, на Покровському напрямку від початку доби Сили оборони знешкодили 234 окупантів, 84 із них - безповоротно. Також українська армія знищила бронетранспортер МТ-ЛБ, дві гаубиці Д-30, чотири БПЛА різних видів та шість одиниць автотранспорту. Крім того, українські оборонці пошкодили два танки, чотири артилерійські системи, автоматичний міномет 2Б9, один БПЛА й чотири одиниці автотранспорту.

На Курахівському напрямку ворог тричі марно атакував позиції Сил оборони поблизу Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку противник пішов у наступ у бік Водяного. На вечір 9 серпня атака тривала, у Генштабі запевнили, що ситуація перебуває під контролем українських захисників.

На Оріхівському напрямку ворог безуспішно штурмував позиції українських підрозділів поблизу Малої Токмачки.

На інших напрямках ситуація особливих змін не зазнала.

Посилення української системи ППО: Зеленський розповів про рішення Ставки9 серпня 2024, 15:38 • 39204 перегляди