На Чернігівщині через обстріл рф без світла 7 населених пунктів, на сході на вибуховому предметі підірвався автомобіль електриків - Міненерго

На Чернігівщині через обстріл рф без світла 7 населених пунктів, на сході на вибуховому предметі підірвався автомобіль електриків - Міненерго

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 07:56  •  22568 перегляди

Read in English

14 серпня в Україні не заплановано відключень електроенергії. Проте у Чернігівській області через обстріл знеструмлено 7 населених пунктів, а на сході підірвався автомобіль електриків.

Cьогодні, 14 серпня, в Україні відключень електроенергії не заплановано. У Чернігівській області внаслідок ворожого обстрілу без світла залишились споживачі у 7 населених пунктах. У східному регіоні автомобіль електриків підірвався на вибухівці, внаслідок чого майстер з експлуатації електричних мереж отримав важкі поранення. У західному регіоні невідома особа намагалась проникнути на територію високовольтної підстанції. Про це у середу повідомили в Міненерго, передає УНН.

Генерація та споживання

"Сьогодні відключення електроенергії не плануються. Енергетики продовжують тримати ситуацію в енергосистемі стабільною", - йдеться у повідомленні Міненерго.

У відомстві розповіли, що протягом минулої доби українська енергосистема приймала надлишки електроенергії з польської енергосистеми.

Втім закликали раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00. Це, як зазначили в Міненерго, допомагає стабільній роботі енергосистеми.

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.

Знеструмлення споживачів

У Чернігівській області внаслідок ворожого обстрілу знеструмлювались побутові споживачі. Загалом без електропостачання залишились 1564 абоненти у 7 населених пунктах.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 18 384 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишається без електропостачання 497 населених пунктів.

Надзвичайні ситуації

Як розповіли в Міненерго, у східному регіоні під час огляду повітряної лінії службовий автомобіль підірвався на вибуховому пристрої. 31-річний майстер з експлуатації електричних мереж отримав важкі поранення та був доставлений у лікарню.

Крім того, у західному регіоні на території високовольтної підстанції зафіксовано спробу проникнення невідомої особи. Порушника затримано.

Щоб підготувати максимум обладнання до опалювального сезону: в Міненерго розкрили деталі найбільшої ремонтної кампанії в історії української енергетики13 серпня 2024, 18:58 • 41671 перегляд