Міністерство енергетики створило групу з координації міжнародної допомоги для відновлення енергосистеми та підготовки до зими

Міністерство енергетики створило групу з координації міжнародної допомоги для відновлення енергосистеми та підготовки до зими

Київ  •  УНН

13 червня 2024, 21:45 • 111800 перегляди

Read in English

Міністерство енергетики створило групу з координації міжнародної допомоги для якнайшвидшого відновлення енергосистеми та підготовки до зими після масованих російських атак на енергетичну інфраструктуру.

При Міненерго створено Групу з координації міжнародної допомоги для оперативного відновлення енергосистеми та підготовки до зими. Про це повідомили в Міненерго, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що згідно з наказом міністра енергетики Галущенка для реагування на надзвичайну ситуацію, що склалася в енергетиці після масованих російських атак на енергетичну інфраструктуру, при Міненерго створено Групу з координації міжнародної допомоги для оперативного відновлення енергосистеми та підготовки до зими.

У роботі Групи беруть участь як українські, так й іноземні експерти.

Під час робочої наради в Міненерго міністр енергетики України Герман Галущенко поінформував Надзвичайного і Повноважного посла Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк про стан енергосистеми після російських масованих атак.

Учасники зустрічі обговорили питання координації співпраці з міжнародними партнерами, зокрема щодо оперативного відновлення генеруючих потужностей та підготовки енергосистеми до наступного ОЗП.

Пані посол запевнила, що США готові і надалі активно допомагати Україні в ситуації, що склалася в енергетиці, і вже передбачили додаткову фінансову допомогу для енергосектору у зв’язку з поновленням російських атак.

йдеться у повідомленні

Окремо сторони обговорили питання постачання і закупівель обладнання, необхідного для посилення стійкості енергосистеми, а також можливість залучення експертної допомоги США для підготовки та імплементації рішень, які дозволять децентралізувати генерацію.

Захист енергетичних об’єктів та посилення ППО обговорили міністр енергетики та представниця президента США13 червня 2024, 14:30 • 106004 перегляди