Донька Ірини Фаріон отримала охорону після вбивства матері

Донька Ірини Фаріон отримала охорону після вбивства матері

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 14:11  •  12295 перегляди

Read in English

Поліція забезпечила охорону Софії Семчишин, доньки вбитої мовознавиці Ірини Фаріон. Підозрюваного у вбивстві Фаріон затримано та взято під варту без права на заставу.

Працівники ГУ Нацполіції у Львівській області забезпечуватимуть охорону доньки мовознавиці та професорки Львівської політехніки Ірину Фаріон Софії Семчишин. Про це в коментарі УНН повідомила речниця Нацполіції Олена Бережна.

Деталі

В рамках кримінального провадження щодо доньки Ірини Фаріон Софії Семчишин застосовані заходи безпеки силами працівників поліції ГУНП у Львівській області. Такі заходи вживаються відповідно до закону України "Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві

- повідомила Бережна.

Нагадаємо 

19 липня повідомлялося, що невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного чоловіка, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Правоохоронці перевіряють підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон на причетність до неонацистського руху, центр якого знаходиться в росії.

Галицький районний суд Львова відправив Вячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці та професорки Львівської політехніки Ірини Фаріон, під варту без можливості внесення застави до 22 вересня.

5 серпня суд залишив під вартою підозрюваного В’ячеслава Зінченка. Сторона захисту просила призначити цілодобовий домашній арешт.