День без відключень світла скасували: в "Укренерго" відмовились від вимірів рівня споживання у липні

День без відключень світла скасували: в "Укренерго" відмовились від вимірів рівня споживання у липні

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 15:25  •  26789 перегляди

Read in English

У зв'язку зі значним дефіцитом електроенергії та збільшенням споживання, спричиненим спекою, Укренерго скасувало планові заміри фактичних рівнів споживання електроенергії в різних регіонах України на період з 9 по 24 липня.

"Укренерго" відмовилось від проведення замірів споживання електроенергії в різних областях України через брак потужностей і підвищений рівень споживання. Про це пише УНН з посиланням на заяву НЕК "Укренерго".

Деталі 

Виміри фактично рівня споживання не будуть проводитися в липні 

- заявили в "Укренерго".

В компанії пояснюють, що наразі  значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку не дозволяють провести заміри.

"Бракує генерації": в ДТЕК пояснили, чому світло почали вимикати й вночі7 липня 2024, 17:23 • 45284 перегляди

Слід зауважити, що для цього планувалося за певним графіком скасувати обмеження для кожної області у конкретний день протягом цих двох тижнів.

У відповідь на численні звернення обленерго, "Укренерго" скасовує проведення вимірів у вказаний період. В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні

- пояснили в компанії.

А втім, в "Укренерго" запевняють, що режимні виміри в літній період проведуть пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря.

Проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами

- підкреслили в НЕК "Укренерго".

Нагадаємо

З 9 по 24 липня, в усіх областях по черзі мали на день скасувати графіки відключень електроенергії для вимірювання фактичного споживання та визначення оптимальних рішень для кожного регіону.