"Бракує генерації": в ДТЕК пояснили, чому світло почали вимикати й вночі

"Бракує генерації": в ДТЕК пояснили, чому світло почали вимикати й вночі

Київ  •  УНН

7 липня 2024, 17:23  •  45199 перегляди

Read in English

Україна зазнає нічних відключень електроенергії через недостатню кількість генеруючих потужностей після того, як російські атаки зруйнували частину її інфраструктури, що призводить до дефіциту в задоволенні споживчого попиту в нічні години, коли сонячні та гідроенергетичні джерела недоступні.

Відключення світла вночі відбуваються у зв'язку з тим, що росіяни знищили частину генерації України, і потужностей бракує, аби покрити нічні потреби споживачів. Про це в ефірі телемарафону заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає УНН.

Деталі

Він пояснив, що Україна втратила 9 ГВт потужності. За його словами, вночі не працює частина генерації, зокрема сонячні панелі, натомість споживання в нічний період не зменшується.

В цілому - це базова генерація, яка працювала і може працювати вночі. Через те, що вночі не працює сонце, а ГЕС закачують воду, то виробництво електроенергії падає, а базове споживання залишається. Через це доводиться вимикати світло і вдень, і вночі

- пояснює Сахарук. 

Нагадаємо

У понеділок, 8 липня, в усіх регіонах України протягом доби діятимуть графіки стабілізаційних відключень світла. В Укренерго додають, що діятимуть чотири черги відключень одночасно.

У ДТЕК пояснили, чому послабили відключення світла під час вихідних 7 липня 2024, 16:39 • 30640 переглядiв