ДБР розслідує справу за фактом перешкоджання перевірки у нацпарку "Тузлівські лимани"

ДБР розслідує справу за фактом перешкоджання перевірки у нацпарку "Тузлівські лимани"

Київ  •  УНН

6 липня 2024, 07:05  •  20496 перегляди

Read in English

ДБР розслідує справу за фактом перешкоджання перевірки у нацпарку "Тузлівські лимани".

Другий слідчий відділ (з дислокацією в місті Одеса) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Миколаєві розслідує кримінальне провадження за фактом не допуску до проведення ревізії аудиторів Південного офісу Держаудитслужби. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в ГУ НП в Одеській області.

Деталі

Уточнюється, що досудове розслідування у справі здійснювало відділення поліції №2 Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 351-1 КК України.

10 травня Білгород-Дністровська окружна прокуратура визначила підслідність кримінального провадження за другим слідчим відділом територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Миколаєві.

Нагадаємо, згадуване кримінальне провадження було відкрите на підставі того, що у березні керівництво нацпарку не пустило на територію державних аудиторів, які мали перевірити їх діяльність, зокрема незаконне використання коштів бюджету. Тож аудитори ініціювали кримінальне провадження.

Попри це, Держаудитслужба ініціювала та проводить ревізію фінансово-господарської діяльності нацпарку.

Також нагадаємо, в нацпарку "Тузлівські лимани" виявлено масове браконьєрство.

Раніше УНН повідомляв, що національний парк "Тузлівські лимани" в Одеській області має річний бюджет обсягом 5 565 380 гривень, із яких 97% витрачається на заробітну плату 45 працівникам. І це дуже значна чисельність штату нацпарку під час війни. Проте і вони не можуть, судячи з інформації правоохоронців, навести там лад.

Додамо, що місцеві органи влади направили звернення в Міндовкілля щодо звільнення керівництва нацпарку.