Британське правосуддя висунуло звинувачення сотням людей у ​​правоекстремістських заворушеннях - ЗМІ

Британське правосуддя висунуло звинувачення сотням людей у ​​правоекстремістських заворушеннях - ЗМІ

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 07:18  •  11708 перегляди

Read in English

Поліція Великої Британії заарештувала понад 1000 осіб після масових заворушень, включаючи насильство та расистські напади. 466 особам висунуто звинувачення, серед них і неповнолітні.

У Великій Британії поліція заарештувала майже 1000 осіб після кількох днів масових заворушень, які включали насильство, підпали та мародерство, а також расистські напади на мусульман і мігрантів.

Пише УНН із посиланням на Welt та Reuters.

Деталі

У Британії поліція заарештувала загалом 927 осіб і 466 з них висунула звинувачення. Протягом попереднії днів у Сполученому Королівстві проходили масові заворушення: насильство, підпали, мародерство, а також расистські напади на мусульман і мігрантів. Про це повідомила національна поліцейська служба напередодні.

Контекст

Два тижні тому Велику Британію шокував кривавий вчинок 17-річного хлопця - вбивство трьох молодих дівчат у місті Саутпорт, на півночі Англії

Заворушення почалися після того, як у нападі 29 липня помилково звинуватили ісламістського мігранта на основі дезінформації в Інтернеті.

Прем'єр-міністр Кейр Стармер також скасував свою літню відпустку через заворушення та реакцію влади на них.

Тим часом судова влада вжила жорстких заходів: 13-річному підлітку довелося постати перед судом, а 12-річному висунули звинувачення.

У Британії під охороною поліції пройшли демонстрації у відповідь на заворушення ультраправих8 серпня 2024, 09:41 • 17687 переглядiв

Прокурори заявили, що 31 липня 13-річна дівчина визнала себе винною в насильницьких заворушеннях у магістратському суді Бейсінгстока, коли її бачили, коли вона била кулаками та ногами біля входу в готель для шукачів притулку.

"Цей тривожний інцидент викликав справжній страх у людей, які стали мішенню цих бандитів, і особливо прикро дізнатися, що така молода дівчина брала участь у цьому насильницькому заворушенні", — сказав прокурор Томас Пауер.

У Великій Британії на вулиці вийшли противники протестів проти мігрантів8 серпня 2024, 01:30 • 35284 перегляди

Британський уряд задоволений тим, що ситуація останнім часом пом'якшилася. Однак він залишається пильним і не буде розслаблятися, заявила прес-секретар уряду.

Довідка

Востаннє Велика Британія була свідком масових заворушень у 2011 році, коли поліцейські застрелили чорношкірого чоловіка, що спровокувало кілька днів вуличного насильства.

Нагадаємо

У Саутпорті сталися масові заворушення після нападу на дітей, в якому загинуло троє. Протестувальники зіткнулися з поліцією біля мечеті, підпаливши поліцейський фургон та атакувавши правоохоронців.