Археологи знайшли давні поселення в Англії, які сягають 6000 років

Археологи знайшли давні поселення в Англії, які сягають 6000 років

Київ  •  УНН

19 жовтня 2024, 04:56  •  14073 перегляди

Read in English

У каменоломні в Лінкольнширі виявлено давні поселення та докази сільськогосподарської діяльності. Знахідки включають кераміку, кістки тварин та зразки насіння, що датуються від неоліту до саксонського періоду.

Вченими у ході археологічних розкопок у каменоломні в Лінкольнширі (Велика Британія) були знайдені поселення і докази сільськогосподарської діяльності людей, які жили тут близько 6000 років тому. Про це повідомляє ВВС, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що  під час розкопок кар’єру West Deeping вчені виявили римське поселення, а також знахідки доби неоліту та бронзового віку. Найдавніші артефакти включали кераміку, яку використовували для приготування їжі.

Це місце відноситься не лише до неоліту, бронзової доби чи римської доби, у нас є всі періоди аж до саксонського 6-го століття. Усі ці періоди представлені, і кожен має гарну історію. Це дуже захоплює

- повідомила керівниця проєкту Кембриджського археологічного відділу Ханна Барретт.

Докази відносяться до пізнього періоду неоліту, включаючи "найбільше зібрання" кераміки, коли-небудь знайдене в Східній Англії або Східному Мідлендсі. Крім того, експерти знайшли кістки тварин і зразки насіння та зерна.

Далеко від кордонів імперії: рідкісний скарб монет римської епохи знайшли в німецьких горах19 жовтня 2024, 00:35 • 15950 переглядiв