"Агенція оборонних закупівель" закупила понад півтори сотні пікапів Great Wall Wingle 5 для ЗСУ

"Агенція оборонних закупівель" закупила понад півтори сотні пікапів Great Wall Wingle 5 для ЗСУ

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 13:48  •  17424 перегляди

Read in English

"Агенція оборонних закупівель" Міноборони поставила 154 пікапи Great Wall Wingle 5 для ЗСУ через Prozorro. Автомобілі відповідають технічним вимогам і коштували 996 тис. грн за одиницю, загальна сума контрактів - 153 млн грн.

"Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони вже поставила для військових 154 пікапи Great Wall Wingle 5 за результатами закупівель у системі Prozorro. Про це заявили у Міноборони України, передає УНН.

Деталі

У відомстві підкреслюють, що авто відповідає усім технічним вимогам, затвердженим Міністерством оборони України.

Також пікапи та інший транспорт на базі шасі цієї моделі допущені до експлуатації Міністерством оборони та активно використовуються підрозділами Сил оборони України.

У тендерах на закупівлю пікапів змагалося 11 учасників. Постачальник переміг із ціною 996 тис. грн за авто, включно з ПДВ. Загальна сума укладених контрактів — 153 млн грн, з яких приблизно 40 млн грн складають мита, податки та збори, що повернуться в бюджет країни. 

Закупівельні агенції Міноборони законтрактували озброєння і тилового майна на понад 280 млрд гривень15 серпня 2024, 15:06 • 36118 переглядiв

У закупівлі пікапів для нас було критично важливо переконатися у відповідності авто всім вимогам, які передали до нас військові, і водночас забезпечити високу конкуренцію та максимально ефективне використання кожної гривні

— зауважила директор «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова.

Пікапи мають повний привід та дизельний дволітровий двигун потужністю 143 кінські сили, який відповідає стандарту ЄВРО-4 та поєднаний з 6-ступеневою механічною коробкою передач.

Автомобілі можуть взяти на борт до 5 осіб та вантаж масою до 1 тонни, а також здатні буксирувати причеп масою 0,85 тонни. У кузові можна розмістити до 4 осіб особового складу та додаткове обладнання під озброєння.

Нагадаємо

Міністерство оборони оголосило про закупівлю 3 000 DJI Mavic 3E та 1 000 DJI Mavic 3 Thermal БПЛА через систему Prozorro, що є частиною більш масштабної закупівлі 20 000 безпілотників для Збройних Сил України.