6 ЗРК росіян знищили на півдні за тиждень серпня - ОСУВ "Таврія"

6 ЗРК росіян знищили на півдні за тиждень серпня - ОСУВ "Таврія"

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 08:21  •  19759 перегляди

Read in English

Сили оборони України знищили сучасний ЗРК 'Бук-М3' та 'Осу' на південному напрямку. Загалом з початку серпня українські військові ліквідували шість зенітно-ракетних комплексів противника на півдні.

Сили оборони на південному напрямку сьогодні вночі знищили сучасний ЗРК "Бук-М3" росіян, який стоїть на озброєнні рф з 2016 року, а також ЗРК "Оса". Загалом за серпень українські воїни знищили вже шість ЗРК окупантів на півдні України. Про це розповів речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону у четвер, передає УНН.

Деталі

"Треба, мабуть, закцентувати увагу на тому, що у нас відбувається якийсь геноцид російських зенітно-ракетних комплексів, тому що від початку місяця їх було знищено 6, і всі на Оріхівському напрямку. Сьогодні вночі біля села Запоріжжя на Оріхівському напрямку на окупованій території було знищено черговий ЗРК "Бук-М3". Це досить сучасний, модернізований ЗРК протиповітряної оборони росіян, який був прийнятий на озброєння російською армією в 2016 році. Так само вночі в районі Великих Копанів знищено ЗРК "Оса". Якщо додати до цього "Бук-М1", який був знищений два дні тому в районі Українського на Гуляйпільському відрізку, а також ще один "Тор" і ще два "Буки" на Оріхівському напрямку, то виходить цифра 6 фактично за тиждень серпня місяця", - сказав Лиховій.

Нагадаємо

На фронті протягом минулої доби відбулось 96 бойових зіткнень. Найактивніше ворог і надалі діє на Покровському напрямку, де відбулася майже третина його наступальних дій.