ukenru
zyizd-suddiv-pochinaye-robotu-maye-obrati-vismokh-chleniv-vrp-stefanchuk

З'їзд суддiв починає роботу, має обрати вісьмох членів ВРП - Стефанчук

 • 468840 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав з'їзд суддiв обрати гідних вісьмох кандидатів до Вищої ради правосуддя, адже від цих призначень залежить успіх судової реформи й наближення України до повноправного членства в ЄС, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні починає роботу XIX з'їзд суддiв, який має обрати вісьмох членів Вищої ради правосуддя. Від цих призначень залежить успіх судової реформи й наближення України до повноправного членства в ЄС. Звертаюсь до з’їзду суддів виконати свою частину роботи, обрати гідних кандидатів до ВРП», - написав Стефанчук у Twitter.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що у G7 очікують, що у січні з'їзд суддів призначить 8 нових членів Вищої ради правосуддя.

У лютому 2022 року після початку оцінки Етичною радою 10 із 15 чинних членів ВРП достроково склали повноваження за власним бажанням. Вища рада правосуддя втратила кворум і припинила свою роботу.

23 липня 2022 року Президент України Володимир Зеленський створив конкурсну комісію з відбору кандидатів до Вищої ради правосуддя та розпорядився провести конкурс.

Верховна Рада вже обрала двох членів Вищої ради правосуддя – Миколу Мороза та Романа Маселка. Останній – адвокат потерпілих “автомайданівців”.

Українські Національні Новини

Політика