ukenru
zsu-gotovi-do-mozhlivogo-vstupu-bilorusi-u-viynu-proti-ukrayini

ЗСУ готові до можливого вступу білорусі у війну проти України

 • 115704 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Збройні сили Україні готові до можливого вступу білорусі у війну проти України. Про це повідомив заступник начальника штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич під час брифінгу в Медіа Центрі Україна, передає УНН.

Цитата

"Є зараз невеличка загроза, ви всі її знаєте. Можливо, білорусь вступить у цю війну. Ми розглядаємо найгірший варіант, навіть якщо це і станеться – ми до цього готові. Відповідні угруповання вже визначені, і ми готові до найгіршого варіанту розвитку подій", - сказав Грузевич.

Деталі

За його словами, противник з білорусі останнім часом запускає тактичні ракети.

"Перекрити нам логістичний шлях із заходу у ворога немає сил. Він тільки може нанести ракетних ударів. Вжиті відповідні заходи щодо недопущення цього", — розповів Грузевич.

Доповнення

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов застеріг білоруських солдатів та заявив, що українські захисники знищать тих, хто перетне кордон з Україною.

Додамо

Як писав УНН, за даними українського Генштабу, продовжує зберігатися ймовірність участі окремих підрозділів Збройних сил білорусі в російській агресії проти України. Поблизу українського кордону знаходяться до чотирьох батальйонних тактичних груп зі складу ЗС білорусі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Білорусь була співучасником вторгнення Росії в Україну з самого початку війни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП