znyshchennia-rosiiskoho-ivanivtsia-po-kateru-shist-raziv-vluchyly-nadvodni-drony-budanov

Знищення російського "іванівця": в катер шість разів влучили надводні дрони - Буданов

 • 22393 переглядiв

російський ракетний катер "івановець" був знищений Україною після шести прямих влучень українських надводних безпілотників "Magura V5", якими керував підрозділ безпілотників ГУР.

У знищений Україною російський ракетний катер "івановець" було шість прямих влучань. Його атакували надводні дрони Magura V5, якими керував підрозділ безпілотників ГУР. Про це розповів очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю The War Zone, інформує УНН

Деталі 

Як розповів Буданов, "у ході проведення спеціальних (активних) заходів у період з 31 січня по 1 лютого управлінням було сплановано та здійснено знищення "іванівця" на рейді озера Донузлав". 

За словами очільника ГУР, "івановець" атакували безпілотними робототехнічними апаратами морської охорони (Magura V5), якими керував підрозділ безпілотників 13-ї групи ГУР.

Під час знищення зазначеного корабля було здійснено шість прямих влучень морськими безпілотниками в корпус корабля. В результаті отриманих пошкоджень корабель перекинувся на корму і затонув

- заявив Буданов. 

Також вказав, що за попередніми даними, пошуково-рятувальна операція, яку проводив противник, "не увінчалася успіхом".

Нагадаємо 

У ніч на 1 лютого українські військові успішно завдали удару по кораблю чорноморського флоту росії в Чорному морі в районі окупованого Криму і потопили його. ГУР 1 лютого опублікувало кадри, на яких видно, як українські морські безпілотники завдають удару по корвету класу "івановець" (41-ша бригада ракетних катерів) у районі озера Донузлав в окупованому Криму. 

У ВМС України повідомили, що потоплення "іванівця" є значною втратою для чф, оскільки флот рф має в своєму розпорядженні лише три подібні кораблі. Також заявили, що на "іванівці" зазвичай перебуває 40 осіб особового складу.

Знищення Україною ракетного катеру рф "івановець": аналітики оцінили наслідки для окупантів02.02.24, 09:15

Популярні

Новини по темі

НБУ: за рік банки наростили видачу готівки з кас на 11,5%

 • 21149 переглядiв