zelenskyi-obhovoryv-z-premier-ministrom-islandii-investytsii-v-ukrainske-vyrobnytstvo-zbroi

Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Ісландії інвестиції в українське виробництво зброї

 • 10382 переглядiв

В понеділок, 28 жовтня, в межах свого першого робочого візиту до Ісландії президент України  Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром країни Б’ярні Бенедіктссоном. Сторони обговорили вступ України до НАТО та інвестиції в український ОПК. Про це пише УНН з посиланням на Офіс президента. 

Деталі

Глава держави подякував Ісландії та всім партнерам – державам Північної Європи за підтримку України з перших днів повномасштабного російського вторгнення.

Ми захищаємо наші життя, наші домівки, наших дітей щодня. Але це не було б можливим без вашої сильної підтримки, підтримки кожного партнера. Ми дуже вдячні, але сьогодні ми маємо бути сильнішими, щоб зупинити Путіна. І це я хочу обговорити з нашими партнерами, з усіма союзниками. У нас є План перемоги, ми прагнемо його реальної підтримки

- заявив Зеленський.

Під час зустрічі Володимир Зеленський розповів про ситуацію на полі бою, а також про досягнення України у виробництві безпілотних систем.

Він закликав Ісландію фінансувати українське виробництво снарядів, далекобійних дронів і ракет та іншої зброї, а також приєднатися до коаліції укриттів, яку ініціювали Україна та Фінляндія.

Окремо президент поінформував про залучення військових Північної Кореї до російської агресії проти України, про що свідчать дані розвідки, та застосування Росією північнокорейських та іранських озброєнь.

Володимир Зеленський наголосив, що на тлі цього важлива рішуча реакція світу.

Президент акцентував, що запрошення України до Альянсу – перший пункт Плану перемоги, адже тільки це є єдиною гарантією тривалого миру.

Нагадаємо

В понеділок, 28 жовтня, президент України Володимир Зеленський прибув до Ісландії для участі саміті Україна – Північна Європа.

Популярні

Новини по темі

Комітет ВР підтримав чергове продовження воєнного стану

 • 13448 переглядiв

Байден достроково проголосував на виборах президента США

 • 10997 переглядiв

Байден прокоментував відправку військових КНДР до росії

 • 13906 переглядiв

П'ять захопливих прем’єр листопада: що подивитись

 • 56497 переглядiв