ukenru
zelenskiy-pro-zvinuvachennya-v-obstrili-byelgoroda-ukrayina-nikoli-ne-vikoristovuvala-zbroyu-dlya-ataki-rf

Зеленський про звинувачення в обстрілі Бєлгорода: Україна ніколи не використовувала зброю для атаки рф

 • 130549 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський коментуючи звинувачення росії в обстрілі Бєлгорода заявив, що Україна ніколи не використовувала зброю, щоб атакувати рф. Про це він повідомив в інтерв’ю індійському ЗМІ Republic Media Network, передає УНН.

Цитата

"Ми ніколи не використовували зброю, щоб атакувати рф або будь-кого іншого. Ми використовуємо зброю, щоб захищатися від того, хто на нас наступає… Вони забувають, що є супутники й можна все побачити", - сказав Зеленський.

Контекст

Слідчий комітет рф стверджує, що нібито причиною вибуху на складі з боєприпасами під Бєлгородом 29 березня стала ракета з комплексу "Точка У", яка нібито була випущена з боку України.

Додамо

Відомо, що росія застосовує у війні проти України ракетний комплекс "Точка-У". Балістична ракета "Точки-У" здатна бити на відстань до 120 км.

Доповнення

Губернатор регіону В'ячеслав Гладков повідомляв, що вибухи в селі Червоний Жовтень Бєлгородського району росії сталися через пожежу на складі боєприпасів.

В районі села Червоний Жовтень Бєлгородського району прогриміли вибухи. Попередньою причиною назвали "людський фактор".

Російські ЗМІ повідомляли, що, ймовірно, горів склад боєприпасів.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що самовільна детонація боєприпасів в російському Бєлгороді є прикладом типового для російських військовослужбовців масового використання застарілих небезпечних боєприпасів, в тому числі і часів Другої світової війни.

Українські Національні Новини

Політика