zbyttia-il-76-rf-ne-robyla-zapyt-shchodo-zabezpechennia-povitrianoho-prostoru

Падіння Іл-76: рф не робила запит щодо забезпечення повітряного простору - ГУР

 • 22572 переглядiв

Україна не отримувала від рф повідомлень про те, що на Іл-76 перебувають полонені і запиту щодо забезпечення повітряного простору

Україна не отримувала від рф ані повідомлень про те, що на борту Іл-76 перебувають полонені, ані запиту на режим тиші. Про це повідомив представник ГУР України Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода, передає УНН.

Минулого разу під час великого обміну, коли до України повернулося 230 українських оборонців так само використовувалося авіасполучення, але в тому випадку росія заздалегідь повідомила Україну про те, що борт буде здійснювати посадку, на борту знаходяться полонені і запросила режим тиші. Звичайно ці всі обміни проходять офіційно. Офіційно забезпечується і режим тиші з українського боку і всі необхідні заходи були проведені і здійснені. Цього разу держава агресор подібних запитів ані письмових, ані усних не робила

- сказав Юсов.

Нагадаємо

24 січня військовий літак Іл-76 розбився під бєлгородом, росія. Згодом у рф зробили заяву, що на борту нібито було українські полонені. 

Згідно зі словами Юсова, є версія, що росія використовувала українських військовополонених на борту літака Іл-76, як живий щит для транспортування озброєння. 

ISW пояснив, як росія використовує катастрофу Іл-7625.01.24, 10:08

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ зберіг облікову ставку на рівні 15%

     • 20304 переглядiв