zavdiaky-vynyshchuvacham-f-16-ukraina-zmozhe-posylyty-kontrol-nad-chornym-morem-neizhpapa

Завдяки винищувачам F-16 Україна зможе посилити контроль над Чорним морем - Неїжпапа

 • 23887 переглядiв

Після українських атак по російському флоту в окупованому Криму, росія почала втрачати перевагу у Чорному морі. Та після отримання F-16 Україна зможе посилити контроль над акваторією Чорного моря. Про це в інтерв'ю Reuters заявив командувач ВМС України Олексій Неїжпапа, передає УНН.

Деталі

За словами Неїжпапи, росія переходить до оборонної тактики на  морі - військові кораблі все частіше базуються в Азовському морі, щоб уникнути ударів збоку України.

Зокрема, дані моніторингу, зібрані ВМС України та передані Reuters, показали, що станом на 27 червня в Азовському морі перебувало 10 російських військових кораблів. Водночас торік в аналогічний період в Азовському морі не фіксували кораблів російського чорноморського флоту.

Командувач ВМС України пояснив, що Чорноморський флот зараз в основному використовується для матеріально-технічного забезпечення, невеликого контролю за прибережними територіями та для ударів по Україні крилатими ракетами "Калібр".

F-16, які прибудуть в Україну влітку, можуть стати на захист Харкова - The Gurdian20.06.24, 12:01

Неїжпапа розповів, що російські військові кораблі не заходять у північно-західну частину Чорного моря на площі майже 25 000 квадратних кілометрів (9650 квадратних миль).

За його словами, винищувачі F-16 на озброєнні ЗСУ, дозволять кинути виклик "повному домінуванню" росії в небі над Чорним морем.

F-16 з відповідним озброєнням зможуть відкидати російські військові літаки. Північно-західна частина Чорного моря, зокрема коридор для цивільних суден, буде майже на 100% захищена

- впевнений командувач ВМС України.

Неїжпапа підкреслив, що Україна хотіла б розширити свій судноплавний коридор, включивши в нього порти Миколаєва та Херсона. Наразі ж він включає лише морські перевезення лише з трьох основних портів Одеси

За його словами, цивільні судна супроводжуються патрульними катерами в деяких районах для захисту від мін, а протиповітряна оборона забезпечує прикриття як портів, так і коридорів.

Нагадаємо

Речник Повітряних сил Ілля Євлаш, заявив, що Україна вживає всіх необхідних заходів для забезпечення ефективної експлуатації та розміщення винищувачів F-16 на своїй території.

Популярні

Новини по темі