Провідні донори Демократичної партії обговорюють заміну Байдену, серед кандидатур - губернатори Каліфорнії та Мічигану

Провідні донори Демократичної партії обговорюють заміну Байдену, серед кандидатур - губернатори Каліфорнії та Мічигану

Київ  •  УНН

5 липня 2024, 10:23  •  13908 перегляди

Read in English

Провідні донори Демократичної партії обговорюють заміну Джо Байдена та розглядають кандидатури губернаторки Мічигану Гретхен Вітмер або губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома, як бажаних кандидатів на президентських виборах 2024 року у США.

У той час, як президент США Джо Байден вступає у вирішальний період для порятунку своєї кандидатури, все більше прихильників отримують губернатори Мічигану та Каліфорнії - Гретхен Уітмер і Гевін Ньюсом. За даними FT, провідні донори Демократичної партії висунули Уітмер і Ньюсома, як своїх бажаних кандидатів замість Байдена в боротьбі за Білий дім, передає УНН.

Деталі

Перші передвиборчі дебати 2024 року між Дональдом Трампом і Джо Байденом не вдалися нинішньому президенту США. Майже 46 відсотків зареєстрованих виборців від Демократичної партії вважають, що Байден не повинен балотуватися. Хоча Білий дім наполягає на тому, що Байден не відмовиться від перегонів, за інформацією The Financial Times, провідні фінансові донори демократів залишаються стурбовані станом Байдена.

Image

Більше того, - йдеться про висування Гретхен Уітмер і Гевіна Ньюсома як бажаних кандидатів замість Джо Байдена в боротьбі за Білий дім проти Дональда Трампа. Про це FT повідомили кілька людей, знайомих із цим питанням.

Кандидатура Байдена приречена

- сказав близький до президента донор і пакетувальник - особа, якій доручено збирати гроші від інших спонсорів.

Я найбільший шанувальник Джо, він чудовий державний службовець, але він приречений ...ми повинні почати зосереджуватися на тому, що буде далі

- повідомляє спонсор демократів.

Довідка

Гретхен Вітмер

Губернаторка Мічигану Гретхен Вітмер, 52 роки.

Image

Провела низку прогресивних заходів у своєму штаті, зокрема, збільшила податкові пільги для малозабезпечених сімей, захистила права ЛГБТІК-спільноти та запровадила деякі заходи з контролю за обігом зброї.

Гевін Ньюсом

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом поспішив захистити Байдена після дебатів і відкинув заклики до його відмови від участі у виборах.

Image

Незважаючи на те, що Ньюсом рішуче налаштований ігнорувати спекуляції що він може замінити Байдена, його ім'я часто згадується в цьому контексті.

Губернатори-демократи просять Байдена пояснити перспективи виборчої кампанії3 липня 2024, 02:10 • 28918 переглядiв

Ньюсом має досвід ведення бізнесу і був мером Сан-Франциско до того, як його обрали губернатором Каліфорнії, найбільш густонаселеного і заможного штату Сполучених Штатів.

Доповнення

Віце-президентка Камала Гарріс також є серед кандидатів, які, на думку донорів, могли б замінити Байдена. Про це йшлося на переговорах організаторів між собою, під час підготовки збору сотень мільйонів доларів для фінансування нового кандидата.

Камала Гарріс у 2020 році увійшла в історію, ставши першою жінкою і першою темношкірою людиною на посаді віце-президента США. Але їй не вдалося виконати завдання, яке було поставлене перед нею на початку президентства Байдена: зупинити наплив іммігрантів. І це те, що Трамп використовує проти неї, пише Deutsche Welle.

Image

З 2023 року Гарріс зміцнює свій профіль як представника репродуктивних прав, навіть ставши першим віце-президентом в історії, який відвідав клініку, де роблять аборти.

Опитування Ipsos, проведене цього тижня, показало, що Гарріс відстає від Трампа лише на один процентний пункт (42% до 43%).

Топ-демократи закликають партію підтримати Байдена, а члени сім'ї президента наголошують, що "він бореться далі" 1 липня 2024, 11:19 • 16594 перегляди