za-mezhami-arsenalu-pid-ichneyu-stalisya-pyat-pozhezh-vid-vluchannya-boyepripasiv

За межами арсеналу під Ічнею сталися п'ять пожеж від влучання боєприпасів

 • 12540 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Станом на 16:00 за межами епіцентру вибуху військових складів на Чернігівщині рятувальні підрозділи ліквідували п'ять загорань у населених пунктах Ічня та Августівка. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України, передає УНН.

“Підрозділами ДСНС ліквідовано 5 пожеж за межами арсеналу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів, у м.Ічня, у с.Августівка. На даний час на території військового складу спостерігаються вибухи різної інтенсивності”, — йдеться у повідомленні.

У ДСНС нагадали, що в районі надзвичайної ситуації наразі зосереджено сили і засоби загальною чисельністю 764 особи та 163 од. техніки.

Крім того, на випадок ускладнення оперативної обстановки створено резерв ДСНС чисельністю 109 чол. та 23 од. пожежної техніки, приведено в готовність два пожежних літаки, медичні літак і вертоліт.

Також в резерві перебувають сім пожежних потягів на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-пасажирський, Дарниця, Полтава та Кагамлицька.

Як повідомляв УНН, о 3:30 9 жовтня надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибух на технічній території. О 3:40 про пожежу та вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області повідомили рятувальників. Територія 6-го арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га.

З району НС евакуювали 12 тис. осіб. Авіапростір поблизу закрили у радіусі 30 км. Припинено рух автомобільного і залізничного транспорту.

Через вибухи на арсеналі на Чернігівщині відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.425 КК України. CБУ розглядає можливість диверсії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ЄБРР затвердив нову стратегію для України на 2018-2023 роки

     • 14102 переглядiв

    Сім'я з Черкащини втретє за рік виграла в "Лото-Забава"

     • 16677 переглядiв

    Аграрії засіяли озимими 5,7 млн га

     • 12643 переглядiв

    НБУ цього року отримав від банків-банкрутів 2,1 млрд грн

     • 11828 переглядiв