ukenru
yak-shkolyaram-prodovzhiti-navchannya-za-ukrayinskoyu-programoyu-za-kordonom-detali

Як школярам продовжити навчання за українською програмою за кордоном: деталі

 • 202840 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Через два тижні стартує навчальний рік 2022-2023, для багатьох дітей в Україні він розпочнеться в онлайн-форматі за кордоном. Однак стало відомо, що можна продовжити навчання за українською програмою, передає УНН.

Деталі

Школяр може вступити до Міжнародної української школи – це державна установа загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів для громадян України, які у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф проживають за кордоном. Навчання відбувається у формі екстернату. Здобувати освіту можна також у онлайн-школах, які мають право видавати документ державного зразка про освіту. Вартість навчання в залежності від обраного пакету коливається від 500 до 3500 гривень на місяць. 

Українці, які зараз перебувають за межами України, можуть продовжити навчання згідно з українською програмою. Портал Всеукраїнська школа онлайн допоможе школярам досконало опанувати програму. Навчання проходить для 5-11 класів.

Доповнення

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет презентував чотири моделі навчання в закладах загальної середньої освіти в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія в Україні.

З нового навчального року українські школярі повернуться до формату офлайн-навчання. Найбільш поширеним питанням серед батьків стало, як заклади гарантуватимуть безпеку учнів.

У зв’язку з повномасштабною війною міністерство науки і освіти України оновило зміст навчальних програм загальної середньої освіти з «Історії України», «Всесвітньої історії», «Основ здоров'я», «Основ правознавства», «Географії».

Прем’єр-міністр Україні Денис Шмигаль повідомив, що в Україні освітній процес має розпочатися з 1 вересня в очному режимі в областях непідконтрольних рф. Зокрема, він назвав конкретні умови для шкіл, як проходитиме навчання. 

Українські Національні Новини

Наші за кордоном