vziattia-dnk-zrazkiv-za-kordonom-dlia-rodychiv-znyklykh-bezvisty-ukraintsiv-prodovzhyly-na-nevyznachenyi-termin-mvs

Взяття ДНК-зразків за кордоном для родичів зниклих безвісти українців продовжили на невизначений термін — МВС

 • 29506 переглядiв

Заступник міністра внутрішніх справ України оголосив про продовження на невизначений термін забору зразків ДНК у родичів зниклих безвісти осіб, які проживають за кордоном. Ця інформація про ДНК буде додана до Центрального реєстру генетичних ознак людини для порівняння в процесі пошуку зниклих безвісти.

Відбір ДНК-зразків за кордоном у родичів зниклих безвісти продовжили безстроково. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко в етері "Єдиних новин", передає УНН.

Це акція подовжена. І ця функція продовжена. І ми будемо працювати у цьому напрямку, аж до минування такої потреби.

– заявив Тимченко.

Деталі

Станом на 15 січня на адресу для запису на відбір ДНК-зразків звернулися 84 громадянина. Вони матимуть змогу за визначеними адресами здати свої біологічні зразки. Надалі цю інформацію помістять в Центральний облік генетичних ознак людини для порівняння із тими ДНК-профілями, які вже містяться в ньому.

37 громадян звернулися для відбору ДНК-зразків на території Польщі, понад 20 — в Німеччині. Також звертались в Чехії, Словаччині, Італії, Іспанії і Туреччині. Леонід Тимченко наголосив, що можливість здати свої ДНК-зразки за кордоном для пошуку зниклих безвісти родичів буде доти, доки не мине така потреба.

Додатково

Нині у Єдиному реєстрі осіб зниклих безвісти знаходиться близько 17 тисяч осіб. На початку осені почав роботу Секретаріат Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

За цей період створено кол-центр, з’явилася можливість подавати звернення через вебсайт, створювати анкету, заповнювати її для того, щоб була єдина аналітична платформа і можна було опрацювати всі анкети від громадян, які шукають своїх родичів. Окрім цього, представники Секретаріату Уповноваженого на сьогодні працюють у 13 регіонах України.

Презентація Мінцифри у Давосі: еАкциз, розмитнення авто у Дії та інші українські цифрові реформи16.01.24, 00:22

Нагадаємо

У січні МВС повідомили, що українці мають можливість здати зразки ДНК для впізнання зниклих безвісти родичів у шести країнах ЄС та Туреччині.

Раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна почала збір інформації щодо забору зразків ДНК за кордоном для пошуку зниклих безвісти на території України.

Тетяна Салганік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Справа Шеремета: суд зупинив розгляд

     • 30240 переглядiв