voroh-atakuvav-obiekt-enerhetyky-na-skhodi-polshchi-nadavaly-avariinu-dopomohu-ye-obmezhennia-u-dvokh-oblastiakh-minenerho

Ворог атакував об'єкт енергетики на сході, Польщі надавали аварійну допомогу, є обмеження у двох областях - Міненерго

 • 21333 переглядiв

На сході України ворог атакував енергетичний об’єкт, на запит Польщі Україна брала та передавала надлишки електроенергії до енергосистеми сусідньої країни, є обмеження у Харківській області та у Кривому Розі, повідомили у Міненерго у понеділок, пише УНН.

Деталі

Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості - у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. В інших регіонах минулої доби споживачі не обмежувалися", - ідеться у повідомленні.

Через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС, як вказано, оператор системи передачі у ранкові години обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ загальним обсягом 2278 МВт-год.

"Водночас у денні години Україна на запит Польщі надала енергосистемі сусідньої країни екстрену допомогу - прийняла надлишки електроенергії загальним обсягом 600 МВт-год. Водночас після проходження пікових годин Україна на запит Польщі надавала аварійну допомогу польській енергосистемі загальним обсягом 600 МВт-год. Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася", - додали у Міненерго.

Наслідки обстрілів

"На сході країни ворог атакував енергетичний об’єкт. Пошкоджено обладнання, відключалась повітряна лінія. На Донеччині вчора вдень через знеструмлення однієї з повітряних ліній обленерго знеструмлювалась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі", - повідомили у Міненерго.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,40 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - вказали у міністерстві.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 9816 МВт-год. Також у невеликому обсязі вдень заплановано експорт до Молдови – 100 МВт-год.

Популярні

Новини по темі

В Ужгороді двоє дітей отруїлись чадним газом

 • 19057 переглядiв

В уряді відповіли на петицію про створення зоополіції

 • 23422 переглядiв