"Якщо ми беремо рік до року, то вартість традиційних страв зросте відповідно до подорожчання продуктів, з яких їх готують – це і м'ясо, це і яйця, це і картопля-буряк. Тож загальна вартість наших страв зросте приблизно на 23-25% в порівнянні до вартості страв минулого року", - зазначив економіст.
За його словами, оскільки зростання вартості продуктів відбувалось поступово, то наразі українці не відчують суттєвого підвищення цін. Безпосередньо перед Новим роком, за прогнозом О.Пендзина, продукти подорожчають приблизно на 1,5-2%. Однак напередодні свят покупці зможуть скористатися численними акційними пропозиціями в торгових мережах.
Нагадаємо, до кінця поточного року картопля в Україні подорожчає приблизно на 15-20%, оскільки наразі залишається найдешевшим овочем.
Протягом поточного року продукти харчування в Україні подорожчають у середньому на 15% у порівнянні з минулим роком.
Ціни на продукти, які входять до салату "Олів’є", за останній рік підвищились на 28%.

Вартість новорічного столу за рік зросла на чверть – експерт
• 17828 переглядiв
Популярні
Майже 1200 окупантів та півтисячі БпЛА: Генштаб оновив втрати ворога
• 4342 переглядiв
Удар по Запоріжжю: поранено четверо людей
• 5368 переглядiв
Новини по темі
Вартість новорічного столу за рік зросла на чверть – експерт
• 17828 переглядiв
Суд в Криму арештував всіх захоплених українських моряків
• 9437 переглядiв
Українські військові запланували стрільби на морі у грудні
• 8610 переглядiв
Дороги до всіх пунктів пропуску на західному кордоні розблокували
• 10792 переглядiв
На Україну насуваються морози: як захиститись від переохолодження
• 28607 переглядiв
Офіцер ЗСУ займався наркобізнесом
• 12219 переглядiв
Агрохолдинг Косюка названо найбільшим інвестором у вітчизняний АПК
• 9945 переглядiв
У Кремлі пояснили, чому Путін не відповів Порошенку
• 30007 переглядiв
Путін і Трамп на зустрічі 1 грудня обговорять ескалацію на Азові
• 10704 переглядiв