v-ukraini-za-dobu-semero-liudei-otruilys-chadnym-hazom-sered-nykh-dity

В Україні за добу семеро людей отруїлись чадним газом: серед них діти

 • 19531 переглядiв

Семеро людей у чотирьох областях України отруїлися чадним газом через очевидні порушення правил поводження з газом. Рятувальники закликають українців стежити за технічним станом димових та вентиляційних каналів.

Протягом минулої доби, 25 січня, у чотирьох областях України семеро людей отруїлись через порушення правил поводження з газом у побуті. Про це повідомляє Міненерго, передає УНН.

Деталі 

Зокрема, на Закарпатті у місті Виноградів до реанімації через отруєння чадним газом потрапила подружня пара.  Їхній 7-річний син у стабільному стані, його також доставлено до лікарні - медики діагностували легкий ступінь отруєння.

Також у Вінниці до дитячої лікарні з підозрою на отруєння чадним газом госпіталізовано 8-річного хлопчика. У відомстві пояснили, що в помешканні виявлено порушення в роботі димовідвідного каналу.

В Україні зростає кількість випадків отруєння чадним газом. На Миколаївщині зафіксували новий випадок16.01.24, 11:40

Разом у Міненерго повідомили, що у Київській області в селищі Петропавлівська Борщагівка зафіксували підозру на отруєння чадним газом у чоловіка та жінки. Обоє у задовільному стані. Газопостачання до помешкання припинено.

Крім того, у Львівській області з підозрою на отруєння газом госпіталізовано жінку. Подачу газу до будинку теж було припинено.

Доповнення

В ДСНС нагадують, що чадний газ непомітний для зору, абсолютно невідчутний і здатен призвести до біди за лічені хвилини.

Перед використанням теплогенеруючих приладів необхідно перевірити їх справність та користуватись ними тільки за наявності тяги в димарі. Обов’язково також стежити за технічним станом димових та вентиляційних каналів.

Нагадаємо

Від 1 грудня 2023 по 15 січня 2024 року зафіксовано 103 випадки отруєння чадним газом внаслідок чого загинуло 9 людей.

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Окупанти просунулися на Донеччині – Deep State

     • 22552 переглядiв

    У Греції дозволили шестиденний робочий тиждень

     • 35212 переглядiв

    На фронті відбулося 161 бойове зіткнення – Генштаб

     • 51102 переглядiв

    Новини по темі

    ООН попередила про уповільнення надання допомоги Україні

     • 22954 переглядiв