v-ukraini-ochikuiut-na-vizyt-prezydenta-turechchyny-erdohana

В Україні очікують на візит президента Туреччини Ердогана

 • 13131 переглядiв

В цьому році Україна та Туреччина заснували спільну робочу з відбудови, в Україні очікують на візит турецької делегації найближчим часом. Також з очікують на візит президента Реджепа Таїпа Ердогана. Як пише УНН, про це заявив міністр  закордонних справ Андрій Сибіга під час спільної пресконференції з главою МЗС Туреччини Хаканом Фіданом, що пройшла в рамках його візиту до Анкари.

Вдячні за активну участь турецьких компаній у відбудові України. Вітатимемо збільшення їхньої присутності та проєктів. Цьогоріч ми заснували відповідну спільну робочу групу та очікуємо на візит турецької делегації до України найближчим часом. З нетерпінням очікуємо й на візит президента Ердогана

- сказав Сибіга.

Він зазначив, що оборонна взаємодія - один з найбільш динамічних напрямків в українсько-турецькій співпраці.

Сибіга нагадав, що турецький бізнес зміцнює обороноздатність України вже зараз. Компанія Baykar споруджує завод, компанія STM будує корвети "Іван Мазепа" та "Іван Виговський" для ВМС. Тривають й інші проєкти.

У ВМС ЗСУ показали, як український корвет "Гетьман Іван Мазепа" проходить випробування в морі05.07.24, 16:37

Доповнення

В січні Україна та Туреччина  створили спільну робочу групу з відбудови (Ukrainian-Turkish Reconstruction Task Force) та напрацювали пріоритетні напрямки співпраці, які включають відновлення дорожньої інфраструктури та будівництво тимчасових мостів та шляхопроводів на ключових маршрутах, проєкти з відновлення та розвитку інфраструктури водного транспорту, захист критичної інфраструктури та відновлення житла тощо.

Туреччина готова бути посередником між Україною та росією для досягнення миру - Ердоган 25.09.24, 13:02

Популярні

Новини по темі

В Україні очікують на візит президента Туреччини Ердогана

 • 13131 переглядiв

Київ проведе третій продовольчий саміт у листопаді - МЗС

 • 14755 переглядiв

У Кривому Розі після атаки рф 5 постраждалих

 • 14973 переглядiв